Upprättelse för SOU

SOU 2006:49 var en metodisk, noggrann och högkvalitativ utredning som på oriktiga grunder skjutits i sank av journalister som aldrig förstått skillnaden mellan simulering och tvångssimulering- MabP.

Vanlig, normal simulering är t.ex. när du skyller på huvudvärk för att slippa dammsuga hemma när din äkta hälft ber dig, eller att du en måndagsmorgon ringer din arbetsgivare och skyller på förkylning men egentligen har en baksmälla.   Denna typ av simulering, man spelar sjuk, är som man psykologiskt uttrycker det ”i jagets tjänst”- Alltså en mekanism för att hitta små ventiler i en stressad vardag.   Detta har ingen som helst likhet med MabP, det engelska Maingering by Proxy, som är ett övergrepp som kan vara lindrigt eller mycket mycket svårt. I svåra fall föreligger fara för livet hos den som drabbas. I det mer välbekanta Munchhausen by Proxy är dödligheten hos barn runt 25%. I svåra fall av MabP torde det vara liknande siffror.

När SOU talade om MabP så började svenska journalister omedelbart tro att det var samma sak som simulering, inget kunde vara felaktigare.   Titta gärna på SVT:s avsnitt kulturnyheter som sändes den 26 mars 2012, det finns på you-tube.  ”Dr Thomas Jackson går med i Svenskarnas Parti”.   Dr. Jackson säger där väldigt klart att ”Barnen uppmanas eller mer eller mindre tvingas till att agera sjukt” men svenska journalister talar i samma inslag bara om simulering. Man kan se på dr. Jackson hur missnöjd han är i sitt kroppspråk ty han är irriterad på att journalisten uppenbarligen inte vill förstå vad han menar.      Om svenska journalister hade lyssnat på SOU, Dr. Jackson och engelska läkarförbundet och deras experter som alla säger samma sak så hade vi fått ut att de apatiska barnen är utsatta för ett fruktansvärt jobbigt, stressigt, plågsamt och framför allt långdraget och utdraget övergrepp i den PÅGÅENDE AKTUELLA VÅRDEN VILKET NU HAR VISATS EFTERSOM DE HAR EXTREMT FÖRHÖJDA STRESSHORMONER.

Lämna en kommentar