Mona Sahlin bevis för att kvotering behövs

Det är lätt att ryckas med i Alice Teodorescus resonemang i hennes inlägg på SvD Brännpunkt idag med rubriken ”Sahlin visar varför kvotering är fel.”

Vi kan alla nicka igenkännande åt att Mona Sahlin inte hade en ärlig chans som partiledare för socialdemokraterna och som statsministerkandidat. Vi är också många som håller med om att hon troligen var den bästa kandidaten för jobbet, oavsett kön. Det bevisades ju också med hur svårt det var att få fram en karismatisk och kompetent efterträdare.

Men det finns en del uppenbara problem med hennes retorik. Mona Sahlin, som vi är eniga om var det bästa valet, hade inte kommit ifråga om det inte varit så att socialdemokraterna länge aktivt arbetat för en jämn fördelning mellan maktpositionerna.  Mona Sahlin blev alltså inte motarbetad för att man valde en kvinna. Hon blev motarbetad för att hon är kvinna.

För ett antal år sedan startade jag ett nätverk för näringslivets mäktigaste kvinnor, som vi kallade VA-rannan. En parafras på Varannan Damernas. Vid allra första träffen intervjuades Jacob Wallenberg. Han sa då något mycket ogenomtänkt.

”När Göran Persson bestämde sig för varannan damernas i regeringen fick vi världens lägst utbildade regering.”

 Det fick han förstås genast mothugg på av Sussi Kvart som sa att självklart måste det ha gått att hitta tio välutbildade socialdemokratiska kvinnor i landet. Om de var lågt utbildade berodde det nog snarare på en tradition där man värdesatte andra kompetenser än akademiska.

För några veckor sedan kom det ju också en forskningsrapport  som visade att kompetensen hos kvinnorna varit fortsatt hög bland socialdemokratiska kommunstyrelseledamöter efter införandet av varannan damernas jämfört med innan. Det är männens utbildningsnivå som höjts. De mediokra männen åker ut när konkurrensen ökar.

Vad det gäller Jens Spendrup och hans uttalanden så är det inte upprörande att han är emot kvotering. Det är lika väntat som att SvD:s ledarsida är det (där minst två av skribenterna har arbetat på Svenskt Näringsliv, liksom Alice Teodorescue).

Jag är upprörd över att han fortsätter att sprider myten om att det inte finns kvinnor med erfarenhet och kompetens. Det finns en mängd kvinnor med lång erfarenhet av stora operativa uppdrag som aldrig ens fått frågan. Utöver det saknar drygt 30 procent av männen som idag sitter i börsbolagens styrelser vd-erfarenhet (enligt Allbright-rapporten).

En kvoteringslagstiftning har inget självändamål. Visa att den inte behövs så ska jag vara tyst. Men än så länge har vi tvärtom bara fått bevis på motsatsen. Jens Spendrup och Svenskt Näringsliv har gjort det ännu tydligare.

Lämna en kommentar