Som en adventskalender

Fikade i morse med en vän som precis som jag just lämnat sitt jobb utan att ha helt klart för sig vad hon ska göra istället.

Jag beskrev känslan som liknande den när man tog studenten. Världen ligger vid dina fötter och möjligheterna är oändliga. Samtidigt lämnar man tryggheten bakom sig och de beslut man tar nu får konsekvenser för resten av livet.

Min vän däremot liknade tillståndet som en adventskalender. Det finns fullt av luckor man kan lyfta på och kika vad det innebär.

Att lämna yrkeslivet har varit svårt. Det är under dessa tolv år jag utvecklat en yrkeskunskap som jag faktiskt är stolt över. Nu vill jag se hur långt den kunskapen kan ta mig utanför de trygga väggarna på Sveavägen.

 

Men planerna är många! Jag vill skriva en bok, debattera, föreläsa, utbilda och diskutera jämställdhet, mångfald och ledarskap med makthavare, opinionsbildare, politiker och andra beslutsfattare så mycket tyget håller.

Tack för att du tittade in!

Lämna en kommentar